"Daca n-ai gustat pana acum o rodie, ai avut ce
pierde! Rodiile nu sunt doar niste fructe, sunt niste super fructe
bogate in vitamine, minerale si fitonutrienti. Cercetatorii continua sa ne surprinda cu tot mai multe beneficii pe care rodia le aduce sanatatii fiecaruia dintre noi.
Rodia, sau “marul chinezesc”, este recunoscut atat pentru fruct, cat si
pentru suc. Originara din India si Persia, rodia este cultivata in
intreaga lume, sezonul ei fiind intre septembrie si februarie. Rodia
creste in climate calde si poate rezista la seceta.
Rodia este
bogata in vitamina C, insa are si vitamina B5, vitamina A si vitamina E.
In plus, are un continut bogat de calciu, potasiu si fier. Semintele de
rodie sunt o importanta sursa de fibre. Rodia are de trei ori mai multi
antioxidanti decat orice alt aliment bogat in antioxidanti. Aceste
substante ii confera rodiei abilitatea de a “lupta” cu bolile, cu
efectele imbatranirii, cu distrugerea tesuturilor. Mai mult, rodia are
putine calorii si o valoare nutritionala mare.
Sucul de rodie are
proprietati anticancerigene si antiinflamatoare. Rodiile ajuta la
imbunatatirea fluxului sangvin in inima si ajuta la stabilizarea
tensiunii arteriale, ceea ce reduce riscului dezvoltarii unei boli
cardiovasculare, a unui atac de cord sau atac cerebral. Rodia reduce
riscul de ateroscleroza prin “dizolvarea” placii depuse pe vasele de
sange. De asemenea, rodia reduce riscul formarii cheagurilor de sange.
Mai mult, fructul minune reduce riscul cariilor, intrucat actioneaza si
asupra placii dentare.
Rodia actioneaza asupra LDL, colesterolul
rau, si incetineste absorbirea lui in organism. Mai mult, rodia curata
grasimile de la nivelul tractului digestiv. In plus, rodia imbunatateste
sistemul imunitar, scazand riscul infectiilor virale si bacteriene in
organism.
Desi cercetarile sunt inca la inceput si mai este nevoie
de studii amanuntite in acest sens, se pare ca rodia incetineste
dezvoltarea celulelor canceroase in cazul cancerului la san si la
prostata. Totodata, cercetatorii spun ca rodia are un efect benefic
asupra cartilagiilor, reducand riscul de osteoartrita."
Sursa: www.facebook.com/nadrag.teodora
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu