joi, noiembrie 28, 2013

Religia, in loc sa uneasca, dezbina

Acest articol a aparut ca o necesitate la articolul scris aici .
La 25 de ani nimic mai frumos s-ar putea spune !!! Intr-o lume fara prejudecati si tot felul si de cutume religioase, fara orgolii sau atit de multa prostie ...tinerii ar avea preocupari normale: de a se iubi pana la adanci batrineti !!!  :) iar parintii, de a face listele de invitati pentru nunta!
Brusc lucrurile se complica pentru ca ea e catolica ( crescuta cu ingerul pazitor alaturi, cu spovedanie la fiecare lucru mai important ce o apasa si cantat in corul bisericii ), iar el ortodox ( fara prea multe treceri ale pragului bisericii, dar cu parintii bigoti )

Fata ar vrea sa se vada mireasa in biserica in sanul careia a crescut si sa spuna juramintele in cantece inaltatoare de orga ...e oare de condamnat ???
Pe el nu l-ar deranja prea mult sa o urmeze...dar parintii lui ( stirniti mai mult de orgolii ) o tin una si buna ca: femeia sa isi urmeze barbatul !...asta ii este datoria !
Povestea nu e un unicat ...s-au vazut si altele mai tragice...dar pentru ei e o adevarata drama !
Se pare ca de cind lumea iubirea nu este de ajuns...iar religia ce face ?... in loc sa uneasca oamenii...ii dezbina...

3 comentarii:

Anca_Ana-Maria spunea...

acum iubirea lor e suficienta, apoi dupa ce se mai aseaza, altele vor fi preocuparile lor...

alindd spunea...

sigur vor gasi calea cea buna

doi... spunea...

a nimerit gresit..se pare..ea vrea sa se casatoreasca ??...sau e musai sa se casatoreasca religios......ca se pare ca nu o sa i iasa ...asta cu biserica...