marți, ianuarie 28, 2014

Viata-Un Vis sau O iluzie..??!

Unii vor spune, nu e nici vis si nici iluzie, Viata e Viata! Bun. Atunci imi poti explica ce inseamna viata ta cu toate cele care te inconjoara?? Fel de fel de explicatii, mai mult sau mai putin convingatoare, dar nici un raspuns satisfacator!! Cu toata parerea de rau sunt obligat sa spun ca, un astfel de om nu stie pentru ce traieste, chiar daca el/ea spun ca traiesc pentru;a,b,c,d,e,f,g...x,y,z,l ucruri pe care le fac cu gindul de a..si aici sunt fel de fel de explicatii, mai mult sau mai putin convingatoare, prin care omul incearca sa se convinga pe el insusi de credibilitatea vorbelor sale! Nu ai nevoie de prea multa scoala ca sa poti pricepe idea de baza, care ne spune si ne arata foarte clar si mai mult decit convingator, un lucru care nu poate fi contestat sub nici o forma: Moartea!


Acei care isi spun, Elita_inteligentei, au''compus ''fel de fel de teorii, prin care vor sa explice''prostimii'', cum sta treaba cu moartea, apoi intr-un final si ei au murit!
Acei care isi spun, Elita_inteligentei-spirituale (popi,calugari,p- astori,etc), acestia s-ar bucura sa moara cit mai multi, astfel le cresc bugetul! Un raspuns convingator, nu au nici chiar acestia, dar de asta, bat din gura!

Stiintific vorbind, din punctul de vedere al ateilor, odata cu moartea, ai disparut din univers! Acu se naste o intrebare mai mult decit simpla, care, zic eu, ar trebui sa schimbe modul de gindire al unui om rational..
-Care este sensul a ceea ce faci, din moment ce vei disparea pentru totdeauna???!
Nu imi raspunde ca ai facut pentru umanitate, ceea ce ai facut, deoarece nu ai lucrat gratuit, ci ai primit niste indemnizatii mai mult decit''grase'', si ai trait intr-o lume de VIS, pana cind sa te transformi in Nimic.

Spiritual vorbind, din punctul de vedere al crestinilor ''intoarcerea celuilalt obraz'', printre altele ne mai da de inteles ca trebuie sa mai oferim inca o sansa celui/celei care greseste!!Acu se naste, Intrebarea-Intrebarilor. dar nu cum s-a nascut idolul nostr (Iisus)din nimic,ci,aceasta intrebare s-a nascut datorita scrierilor ,cu  care omenirea respira de 2000 de ani,iar acum parem a fi la capatul drumului, chiar daca nu se observa deocamdata!I nainte de a pune Intrebarea-Intrebarilor, voi da un citat din Pildele
regelui Solomon, care a domnit in urma cu aproximativ 2900 de ani, si a fost numit:Cel mai intelept om al tuturor timpurilor!
,,*Planurile pe cari le face inima atirna de om,dar raspunsul pe care-l da gura vine dela Domnul``(Pildele16)
-Cea mai simpla interpretare pe care o putem da acestei Pilde, este in felul urmator:Raspunsul dat de un individ/a,atit verbal cit si scris,,va fi in functie de hotarirea lui Dumnezeu,iar aceasta hotarire a lui Dumnezeu va fi in functie de algerea facuta de individ/a.De unde stiu asta? Din urmatoarele cuvinte spuse de Tanaimii:,,*Drumul pe care alegi sa mergi, pe acel drum vei fi condus/a*``.Chiar daca la prima vedere, pare ca tu faci ceea ce faci, nu este asa, deoarece inainte de a face fapta, ai gindit ce vrei sa faci, iar in functie de asta se ''judeca'' in lumile de sus(ceruri) cazul tau, iar rezultatul faptei tale este de fapt raspunsul dat de Divinitate! Exemple de acest fel am mai dat si in alte scrieri, spre exemplu:Sinucigasii nu reusesc chiar toti sa isi puna capat zilelor...Doi oameni care sufera de aceasi boala, unul moare, iar celalalt ramane in viata,si au luat acelesi medicamente si au fost tratati si de acelas medic,si multe alte exemple, care ne arata ceea ce spuneam mai sus.Dar pentru a reusii sa intelegi astfel de fapte, trebuie sa fi mai mult decit convins ca, Tot si Toate, sunt coordonate si conduse de Dumnezeu, dar nu direct, ci indirect, adica Tu ca individ iti construiesti destinul prin ceea ce faci,adica:Ce semeni,asta vei culege,dar sa nu uitam si ceilalti factori dimprejur care vor ajuta la cresterea si dezvoltarea''actiunii''!Spre exemplu,unei seminte plantate,ii trebuie,pamint bun,la vremea potrivita sa cada ploaia,caldura sa fie constanta,ca daca e prea multa arsita,stim urmarile,si multe altele,pina in clipa cind vom culege rodul sau roadele.Sper ca am fost destul de explicit!

Niciun comentariu: