vineri, iunie 20, 2014

Introducere la Cartea Zohar

Rabbi Yehuda Ashlag da urmatorul exemplu: munca omului în aceasta lume este asemanatoare scrisului pe o tabla de scoala, pe care fiecare greseala facuta, poate fi stearsa fara ca cel care a scris sa fie ranit, acesta putând face corecturi si poate sa scrie iar, pâna când el învata sa scrie corect. Doar atunci când învata sa scrie corect, îi este permisa intrarea în lumea spirituala.

De aceea, lumea noastra este cea mai nesemnificativa dintre toate. Tosi trebuie sa înceapa aici si toti sunt obligati sa se întoarca aici, sa se renasca iar si iar, pîna când trec granita dintre lumea noastra si cea spirituala (sunt multe conditii suplimentare care îi sunt cerute sufletului pentru a nu se mai întoarce în acesta lume, iar cei care merita, le vor întelege).



O rugaciune pentru care cei rai se vor pocai
Întrebare: Stiu ca nu pot cere pentru mine, chiar daca vreau sa ma rog Creatorului pentru mine. În schimb, nu pot cere decât pentru prieteni. Atunci, cum pot cere ajutorul Creatorului, ca El sa-mi dea forta?

Raspuns: Trebuie sa cereti ajutor pentru ca sa fiti inclusi în grup si sa daruiti prietenilor, în scopul de a darui Creatorului, prin ei. Mai precis, este vorba despre cererea corecta care atrage Lumina care Reformeaza. Aici, este creat un cerc închis, un inel. Cer Creatorului capacitatea de a-I darui Lui.

Si se pare ca totul depinde de El – cât de mult primesc, pentru a-I darui Lui? Dar nu este asa deoarece toate pregatirile care se produc în acest cerc depind de mine. Este imposibil sa treci prin asta fara sa simti angoase, rau si presiune care, în final, vor face sa ma întorc spre Creator.

Toate eforturile mele nu ar trebui sa ma scape de senzatiile fizice rele, angoasele bestiale, ci mai degraba, ceea ce investesc nu este pentru a ma elibera de emotiile fizice rele, tulburarile groaznice, ci de a darui grupului si de a adauga pentru bine. Nu pot avansa decât astfel, nu ca un animal care fuge de lovituri.

Daca ne gasim, dintr-o data, sub presiune, speriati si confuzi, dorim doar, sa fugim de aceasta stare, pentru ca este neplacuta. Mai degraba, ar trebui sa dorim aceasta conditie pentru a avansa spre Creator, care aranjeaza asta pentru noi. Daca vom simti, cu totii, acest lucru, atunci vom avansa.

Nu cer Creatorului de a lua toate neplacerile, tot raul, dar cer ca raul sa se transforme în bine. Astfel, persoana trebuie sa se roage: „Nu simt placere în moartea pacatosului, ci, mai degraba sa-si schimbe conduita si sa traiasca.”

Niciun comentariu: