joi, iunie 19, 2014

Cautam cu obstinatie tot ceea ce nu ne place.

Multe relatii esueaza sau sunt conflictuale pentru ca, in loc sa ne focalizam pe aspectele pozitive ale partenerului nostru, cautam cu obstinatie tot ceea ce nu ne place. Parca vanam greselile si abia asteptam sa-l facem sa se simta vinovat ca nu este “perfect” sau ca nu corespunde asteptarilor noastre (egoiste). 

De multe ori cautam probleme care nu exista, ne focusam pe imperfectiuni, insa uitam sa-i spunem partenerului nostru ca il iubim si ca il apreciem pentru toate calitatile pe care le are.

Am observat ca in multe relatii criticile si feed-back-urile negative sunt frecvente sau la ordinea zilei, insa ele nu sunt contrabalansate de cuvinte de apreciere si de iubire.

Daca tot ai atat de multe lucruri de reprosat partenerului tau, daca are atat de multe “defecte” de ce mai stai cu el? Daca nu-ti place acel om, de ce ai continua o relatie disfunctionala? 



Te invit sa faci un exercitiu si sa observi cum se schimba atmosfera din relatia ta: spune-i partenerului tau cat de mult il iubesti si il apreciezi, vorbeste-i despre calitatile sale si despre ceea ce-ti place la el, inceteaza sa-l mai critici constant, iar cand nu-ti place ceva la el sau la relatie, comunica-i in asa fel incat el sa nu perceapa cuvintele tale ca un atac.

Implinirea si bucuria intr-o relatie vin atunci cand ne simtim iubiti, apreciati si respectati de partenerul nostru, nu-i asa? Daca iti iubesti partenerul, poti sa-l tii langa tine vorbindu-i frumos si nu aducandu-i acuze si diminuandu-i increderea in sine.

Impartaseste-ti iubirea, nu frustrarile!

Niciun comentariu: