vineri, august 08, 2014

Origiunea vietii, in original(2)

Ziua buna se cunoaste de dimineata! :)
Un cunoscut din lumea reala ma intreba;De ce sunt atat de pornit impotriva religiei?Pai cum sa nu fiu mai fratioare,cand vad Prostia si Inselaciunea,invesmantate in sutane brodate cu fir de aur si pecetluite cu slove din argint,si se plimba sprijinite in toiege batute din aur curat si impodobite cu pietre pretioase,insotite de niste tembeli care se cred de o inteligenta uimitoare!
-Pana unde poate merge nebunia si indiferenta omului??
Va spun eu pana unde,iar ceea ce scriu acum sunt cuvintele ''lor'',nu ale mele,cica:<>.Mai,astia nu sunt prosti degeaba,sunt prosti cu masterate in filozofia greaca! 
Socrate,Platon,Aristotel,au trait cu mult inaintea cre[s]tinilor,care mai apoi le-au copiat(plagiat) o parte din filozofie.Wikipedia spune< Termenul și-a păstrat până acum sensul originar, pentru că el este, din punct de vedere semantic, sinonim cu furt.>>.Ase ca..Ce este cre[s]tinismul?__Radacina evreiasca,filozofie greaca,amestecate bine-bine,ca sa nu se prinda prostimea,s-a nascut ideologia CRE[s]TINA...iar ca sa poti pricepe acest fapt,va trebui sa citesti de cel putin trei ori Vechiul Testament si toate celelalte scrieri filozofice impreuna cu noua cartenoultest''',ca altfel nu ai cum sa pricepi o iota!
Chiar si cel mai simplu examen se da din cel putin doua materii,sa nu mai vorbesc despre un masterat,etc.etc.Ase ca....hai sa nu confundam frana cu ambreiajul,si nici marfa cu ambalajul!!

Chiar si daca as vrea sa cred in aceasta religie cre[s]tina,nu am cum sa cred,deoarece toata ideologia ei se bazeaza pe niste povestiri fara acoperire,care nu pot fi demonstrate nici rational si nici logic,iar ceea ce nu poate fi demonstrat,pentru mine,este ca un om fara sira spinari,sau ca si caroseria unui mercedes benz fara motor!In zilele traite de noi,un om pe care il supara o masea nu se duce la potcovar ci cauta un dentist bun chiar daca este putin mai piperat la pret!Daca are nevoie de o operatie mai grea,cauta un chirurg renumit,nu se duce la un brutar!Cate si mai cate astfel de exemple pot fi spuse..chiar si un pepene,care valoreaza cativa banuti il incerci inainte de a-l platii..iar ceea ce este mai de valoare,Viata ta si a urmasilor tai,o lasi in baza unor povesti de adormit pruncii!Om sanatos la minte te poti numii tu??!

Adevarul,nu poate fi adunat,imultit,impartit sau simplificat,deoarece,este Absolut_Perfect!Creatorul este Unicul Dumnezeu al universului,fara inceput,Necuprinsul,Atotputernic,Domnul ostirilor,Domnul domnilor,iar tu cre[s]tinule asemeni Absolutul cu un muritor??!!
O singura Carte a fost coborata din ceruri,Torah(Genesa,Exodul,Leviticul,Numeri,Deuter- onom),plus cele doua Table ale Legii,care au fost inmanate lui Moise,numit si,Omul lui Dumnezeu!

Obarsia Intelepciunii,redata in Pildele lui Solomon,face referire la Biblia primita de Moise pe muntele Sinai.
Domnul m-a facut cea dintai dintre lucrarile Lui,inaintea celor mai vechi lucrari ale Lui.Eu am fost asezata din vecinicie,inainte de orice inceput,inainte de a fi pamantul.Am fost nascuta cand inca nu erau adancuri,nici izvoare incarcate cu ape;am fost nascuta inainte de intarirea muntilor,inainte de a fi dealurile,cand nu era inca nici pamantul,nici campiile,nici cea dintai farama din pulberea lumii.Cand a intocmit Domnul cerurile,eu eram de fata;cand a tras o zare pe fata adancului,cand a pironit norii sus,si cand au tasnit cu putere izvoarele adancului,cand a pus hotar marii,ca apele sa nu treaca peste porunca Lui,cand a pus temeliile pamantului,eu eram mesterul Lui,in lucru linga EL,si in toate zilele eram desfatarea Lui,jucand neincetat inaintea Lui,jucand pe rotocolul pamantului Sau,si gasindu-mi placerea in fiii oamenilor.Si acum fiilor,ascultati-ma,caci ferice de ceice pazesc caile mele!Ascultati invataura,ca sa va faceti intelepti,si nu lepadati sfatul meu.Ferice de omul care m-asculta,care veghiaza zilnic la portile mele,si pazeste pragul usii mele.Caci celce ma gaseste,gaseste viata,si capata bunavointa Domnului.Dar celce pacatuieste impotriva mea isi vatama sufletul sau;toti ceice ma urasc pe mine,iubesc moartea.

Intreaga istorie a universului sta ascunsa in cuvintele de mai sus,si nu trebuie sa fi prea istet ca sa poti patrunde adevaratul sens al acestor cuvinte!!Deocamdata,soarele incalzeste si pe cel bun cat si pe cel rau,si pe cel drept si pe cel stramb,si pe bogat si pe sarac,dar sa nu uitam ca;orice inceput are si un sfarsitAjunge pentru azi...

Un comentariu:

ellafairytale spunea...

E bine sa credem in Divinitate, insa eu nu cred in obiceiurile pe care oamenii le-au inventat in jurul Bisericii...gen parastas, pomana, si multe alte obiceiuri in care chiar nu cred si nu au nicio relevanta pentru mine. Mortii nu cred ca mananca pe lumea cealalta si nici Dumnezeu nu le va ierta pacatele daca le facem pomeni. Parerea mea, absolut pagana. Toate cele bune!