joi, noiembrie 13, 2014

Mandru ca si copiii mei vor fi la fel ca mine

Din categoria "mandru ca si copiii mei vor fi la fel ca mine"
Ciclul violentei: cam toti copiii abuzati in familie isi vor abuza la randul lor, propriii copii.
Cred ca traiesc intr-o tara prinsa cu totul in acest ciclu.
Generatii intregi de parinti si bunici s-au chinuit: au muncit cu program, au asudat pentru constructia socialismului, si-au tinut gura in fata sefilor abuzivi, si-au inghitit si reprimat revolta in fata turnatorilor.
Ce gandesc multi dintre acesti oameni? Ca educatia se masoara in continuare in cata munca de sila faci, in cate intrebari iti suprimi, in cata oboseala afisezi pe chip cand vii de la cursuri. Multi romani isi masoara ziua dupa cat de mult muncesc, nu dupa cat de eficient. Multe sisteme de evaluare apreciaza cantitati si chinuiala, mai putin reusite pe verticala sau in adancimea unei singure idei.

Uneori ma intreb daca nemodernizarea scolii nu cumva e parte din conspiratia generatiilor care se bucura inconstient sa-si vada copiii la fel de chinuiti.
Circula pe youtube un unterviu cu o baba entuziasta care merge Duminica la vot sa decida viitorul tinerilor. Stiti ce zice de ei? "Tineretul, mama?! La munca cu ei!"
Deci haideti sa facem ce stim noi mai bine: sa ne chinuim si noi copiii cum am facut-o si noi, ca, uite, totusi, am ajuns oameni 
Poporul asta inca se pare ca se mandreste cu statuturi biologice, apartenente naturale si cresteri organice. Cea mai frecventa urare care se face copiilor e "sa cresti mare".
La asa ambitii, asa viitor!

Niciun comentariu: