luni, noiembrie 10, 2014

Un hotel cu vestigii arheologice

Proprietarii unui firme din Bacău, specializată în producţia de şuruburi şi piuliţe, au cumpărat un hotel din Mangalia, scos la vânzare anul trecut de către Camera de Comerţ a României.

Aceasta nu este singura investiție în domeniul turistic a companiei Sibex din Bacău, în anii trecuți cumpărând  mai multe hoteluri precum Hotelul Miruna din Poiana Braşov şi Hotelul Mont Blanc din Predeal, dar şi în unul din Bacău, Hotelul Bistriţa.

Hotelul President din Mangalia este un complex hotelier de 4 stele, cu centru de afaceri, săli de conferinţe exterioare, restaurant, piscină şi parcare. 

Acesta se întinde pe 8.700 de metri pătraţi şi are o suprafaţă construită  de aproape 9.900 mp.

Un hotel cu vestigii arheologice

Hotelul este cu atât mai important cu cât la săparea fundaţiei, au fost descoperite importante vestigii de pe vremea cetăţii Callatis, astfel că subsolul a devenit o incintă ce poate fi vizitată, în care a fost prezervat situl arheologic vechi de 2.000 de ani, având şi valoare istorică, ceea ce ar trebui să îi atragă ca un magnet pe turişti, potrivit Observator de Constanța. 
Preţul estimat de vânzare al hotelului a fost de 3 milioane de euro dar, potrivit unor surse din piaţă, unitatea de cazare a fost achiziţionată la un preţ mai redus decât cel iniţial, hotelul vânzându-se destul de repede.
Pe litoralul românesc, zeci de hoteluri sunt scoase la vânzare, dar ele nu își găsesc cumpărător pentru că proprietarii țin prețul ridicat. 

Niciun comentariu: