vineri, decembrie 12, 2014

Alimentatia unui bebelusi

Nasterea unui pui de om este un moment unic si de neuitat pentru parinti. Asteptat cu mult drag, venirea unui bebelus, creeaza si anumite ingrijorari in ceea ce priveste crestera lui. Trebuie sa recunostem, ca pentru parinti, un bebelus presupune anumite sacrificii.

Desigur imbracamintea trebuie sa fie draguta, dar alimentatia nu trebuie neglijata. In primele luni de viata, alimentatia poate fi asigurata cu lapte praf pentru bebelusi dar, odata cu trecerea saptamanilor, a lunilor, bebelusul va trebui hranit cu tot ceea ce este mai bun. El trebuie sa creasca sanatos. Dar, nu trebuie sa exageram, sa-l indopam. Portiile cu mancare pe care le oferim bebelusului trebuie sa fie moderate. Un copilas nu trebuie sa manance cat mananca parinti, adica sa i se puna o farfurie cu varf. Nu trebuie sa se obisnuiasca sa manance mai mult decat ii este necesar.


Am observat, la niste amici de ai mei, ca pe masura ce copilul cerea paine acesta cerea si ma multa mai multă (ii place painea!). Eu nu cred ca painea (chiar si aceea de casa) are un aport semnificativ, in alimentatia unui copilas. Unii considera ca painea contine nutrienti, eu zic ca alte alimente sunt mult mai sanatoase, vezi aici  alimente bebelusi, cu care se va simti bine.

Atunci, cand aveti pate facut in casa, spre exemplu, ii puteti oferi si copilasului dumneavoastra, cu o felie de paine . O felie, consider ca este este suficienta, la un copil foarte mic.

In opinia mea alimentatia unui copil trebuie sa fie una echilibrata, sa contina de toate. Carbohidrati ar trebui sa faca parte din alimentatia din prima parte a zilei, deoarece produc energie, iar lipidele si proteinele in cea de-a doua parte a zilei.
Din alimentatie nu trebuie sa lipseasca legumele, fructele si lactatele care au un rol important in dezvoltarea sistemului nervos.
Pentru alimentatia unui copil mic puteti folosi piureuri bebelusi , cu fructe sau cu legume. Sunt sanatoase!

Din blogosfera romaneasca va doresc sa va crestesti copii sanatosi!



Niciun comentariu: