miercuri, ianuarie 28, 2015

De la altii: Sa fii atent

Sa traiesti constient inseamna sa fii atent la ce gandesti, la ce simti, la reactiile si comportamentele tale. Sa fii constient inseamna sa aloci cel putin la fel de multa atentie interiorului tau pe cat aloci exteriorului tau.
Observa unde se duce atentia de-a lungul unei zile: la ce fac ceilalti, la evenimentele din jurul tau, la emisiuni TV, filme sau la tine, la ceea ce gandesti, simti si faci.
Daca nu esti constient de gandurile tale, nu vei putea sa observi care sunt cele care iti fac rau, care te limiteaza sau cele care te predispun la a trai o viata "pe pilot automat". Daca nu esti atent la tine, nu poti sa schimbi nimic, iar viata ta va fi o viata traita dupa principiul "stimul - raspuns", fara ca inteligenta ta proprie sa intervina in vreun fel.

Calitatea vietii tale este data de calitatea gandurilor tale, a lumii tale interioare. Lumea are culoarea filtrelor pe care tu le aplici asupra realitatii. Daca mintea ta este populata de credinte disfunctionale, limitative, de prejudecati, etichetari simpliste sau de ignoranta, asa va arata si viata ta.
Pentru ca sa poti sa evoluezi este necesar ca mai intai sa devii constient de tine insuti, de gandurile tale. Primul pas catre evolutie este constientizarea starii actuale, iar urmatorul pas este schimbarea in sensul dorit de tine.
Pierzi timp pretios atunci te lasi prins la nesfarsit in tumultul vietii cotidiene si nu te opresti sa reflectezi asupra ta si asupra vietii tale. Pierzi zile, luni si ani din viata ta, care nu se mai intorc niciodata, atunci cand mintea ta este preocupata de lucruri care nu au importanta reala pentru tine, pentru calitatea vietii tale si pentru evolutia ta personala.
Barfe, stiri, evenimente exterioare sau centrare pe tine, pe gandurile si viata ta. Alege intelept directia in care se indreapta atentia ta!

sursa: Ursula Yvonne Sandner- facebook.com

Niciun comentariu: