sâmbătă, ianuarie 24, 2015

După foarte mulţi ani, România va organiza Campionatele Europene de gimnastică, in 2017

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a declarat ieri, după ce România a fost desemnată gazdă a CE de gimnastică din 2017, că este o mare responsabilitate şi nu concepe ca noua Sală Polivalentă din Bucureşti, ce va avea 12.000 de locuri, să nu fie terminată la timp.
"După foarte mulţi ani, România va organiza Campionatele Europene de gimnastică, indiferent unde se va avea loc evenimentul, Bucureşti sau Cluj, este o mare bucurie. Este o mare veste pentru sportul românesc şi gimnastica românească în particular. Va fi o mare responsabilitate pentru toţi factorii ca să organizăm Europenele la standarde maxime", a spus Szabo, conform Mediafax.
Ea spune că şi până în prezent a vorbit cu primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu, în privinţa noii săli polivalente, dar de acum discuţiile se vor intensifica. 
"Am vorbit săptămânal cu primarul Sorin Oprescu, dar de luni vom intensifica discuţiile, vom face culoar la primărie astfel încât să putem organiza aceste Europene în condiţii de excepţie. Am vorbit şi cu premierul Victor Ponta, s-a bucurat foarte tare şi susţine organizarea, iar împreună trebuie să facem totul să fie la cote maxime. Nici nu vreau să mă gândesc că nu vom avea sala din Bucureşti terminată la timp pentru această mare competiţie. Este o mândrie pentru toată România", a mai declarat  ministrul Tineretului şi Sportului.
România va organiza Campionatele Europene de gimnastică din 2017, a declarat, vineri, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică (FRG), Adrian Stoica, aceasta fiind a doua ediţie găzduită de ţara noastră după cea din 1957.
România a fost aleasă gazdă a CE din 2017 în detrimentul Danemarcei, care şi-a depus candidatura prin Odense.
Comitetul Executiv al UEG se desfăşoară la Lausasnne, vineri şi sâmbătă.

Sursa Antena 3

Niciun comentariu: