luni, ianuarie 19, 2015

Un fond national pentru achizitia terenurilor agricole din tara

                          Un fond national pentru achizitia terenurilor agricole din tara

O stire care n-a fost bagata in seama de nimeni....N-a tusit Johannis, nu a injurat nimeni din marele Pnl, de ce sa fie mediatizata si sustinuta...
Asadar, Ovidiu Portariuc (asta-i de la PSD si e naspa , pentru majoritatea presei romanesti...) va propune premierului Victor Ponta crearea unui fond de investitii national care sa aiba drept obiectiv achizitia terenurilor agricole aflate la vânzare in România.

Ovidiu Portariuc si-a exprimat, in primele zile ale noului an, pe o pagina de socializare, temerea ca in cativa ani strainii vor prelua toate terenurile agricole românesti, la preturi foarte mici în comparatie cu cele din Uniunea Europeana, dar si ca "românii se vor afla în vizită în tara lor".



'În perioada sărbătorilor, am mers prin județ, pe la bunici, am vorbit cu oamenii de la țară mai mult decât mi-a permis timpul în ultima perioadă. Toți mi-au transmis un mesaj pe care îl știam de ceva vreme: se cumpără pământ cu o viteză uluitoare în ultima perioadă. Mii, zeci de mii de hectare își schimbă proprietarii. În acest ritm, în 5-6 ani, românii vor fi în vizită prin țară', a scris Portariuc.

El considera ca si mine de altfel, ca in cazul in care se va declansa o crize alimentara, România trebuie sa isi asigure resursele de cereale, iar pentru aceasta este nevoie de o interventie a statului. Asa se intampla in toate statele civilizate din lume...Ca sa n-avem vorbe...de la media neplatitoare de taxe si impozite si analisti facuti la apelul bocancilor...

"Criza alimentară bate la ușă! Ce face statul român? Doarme? De ce nu pune bazele unui fond de investiții național alimentat de la buget sau din subscripție publică pentru a achiziționa teren agricol? Proprietarul face mai întâi o ofertă inițială către statul român și apoi către ceilalți clienți publici sau privați! Măcar un milion de hectare pentru început, pe care îl poate arenda unor mari firme, românești sau străine și încasa redevențe. Valoarea va crește în timp, iar națiunea va avea de câștigat! Voi propune acest lucru premierului cu prima ocazie!", a mai adăugat Ovidiu Portariuc.

Sursa: facebook.com

Niciun comentariu: