duminică, februarie 01, 2015

De la alti: Oameni care traiesc in suferinta

Datorita obisnuitei, atasamentelor, dependentelor, orgoliului s.a.m.d, omului ii este greu sa o ia pe o alta cale in viata, chiar daca prezentul lui il nemultumeste sau ii provoaca suferinta.
Daca te uiti in jurul tau vezi atatia oameni care traiesc in suferinta, in conflicte, in compromisuri de toate felurile, atat in viata personala, in relatiile pe care le au, cat si in viata profesionala. S-au transformat in victime care plang si se plang, sunt mai mereu suparati, tristi, deprimati, frustrati, nefericiti, insa continua sa stea in aceleasi situatii.

Daca ii intrebi de ce nu fac o schimbare, iti spun ca le este frica, ca nu au curaj, ca nu au putere sau incredere in ei insisi ca va fi mai bine. Unii dintre ei sunt atat de lipsiti de energie vitala ca abia mai reusesc sa faca fata vietii cotidiene.
Da, nu este usor sa renunti la tot si sa schimbi directia in viata ta, insa intrebarea mea este - oare nu este mai greu sa stai in situatia aceasta care te distruge psihic si fizic? Poate imi vei spune ca "este mai bine cu raul cu care m-am obisnuit", dar eu vin si te intreb - crezi ca poate fi mai rau de atat? Chiar si faptul ca gandesti in acest mod provine din situatia ta mentala actuala, care este poluata de negativitate si de frica.
Cu cat stai mai mult intr-o situatie care iti face rau, cu atat mai slabit vei fii si cu atat mai mult vei fi predispus sa accepti suferinta, abuzurile si compromisurile pe care le faci. Dar in momentul in care vei spune STOP la tot ceea ce iti ia din putere si din bucuria de a trai, iti vei recastiga pas cu pas fiinta si viata.
De fiecare data, fara exceptie, atunci cand un om inchide usa suferintei care il seaca de energie si o ia pe o alta cale, cea pe care il indeamna sa mearga intuitia sa, viata sa se transforma miraculos. Se indeparteaza de suferinta si isi investeste energia in a-si construi o viata care sa il bucure si in care este prezenta puterea si bucuria de trai.
Te simti slab doar atunci cand accepti suferinta. Atunci cand iti accesezi puterea interioara si spui STOP la tot ceea ce-ti face rau sau te indeparteaza de bucuria de a trai, te recastigi pe tine si controlul asupra vietii tale.
Alege intelept felul in care traiesti: in suferinta sau in bucurie!

Sursa: Uesula Yvonne Sandner

Niciun comentariu: