miercuri, februarie 18, 2015

Sfaturi pentru a intretine eficient un autovehicul.


Sfaturile acestea sunt venite de la un om care a lucrat multi ani in acest domeniu. Asadar, ar trebui sa cititi urmatoarele randuri.
Stim cu toti cat de importanta este intretinerea unei masini. Dar pentru asta e nevoie de cateva cunostinte minime, care te pot ajuta sa iti faci mici lucrari de intretinere.
Asadar:

1. Trebuie sa verificati cat mai des autoturismul pe care il aveti, pentru a descoperi din timp daca ceva nu este in regula. Daca pleci la drum lung, verificarile acestea trebuiesc facute obligatoriu. Si ma refer la nivelul uleiului, a antigelului, la presiunea pneurilor, etc. Totul trebuie sa fie in regula pentru a nu avea probleme in timpul deplasari.



2. Trebuie sa faceti schimbul de ulei asa cum scrie in cartea tehnica a autoturismului, adica la numarul de kilometri indicati de producator. La fel si in cazul filtrelor, pentru ca motorul autovehiculului sa functioneze in parametri normali. Nu neglijati schimbul de antigel si verificarea lui.
Nu va luati dupa asa-zisi specialisti, care va spun ca puteti sa mai amanati schimburile indicate de producator. Exista riscul de a avea probleme cu motorul si o sa va coste mai mult, din cauza amanarii unui schimb de ulei, de antigel sau filtru. De aceea va invit sa parcurgeti ofertele de lubrifianti de pe site-ul starlubricants.ro.


3. La autoturismul pe care il conduceti sunt importante si anvelopele, pentru a rula in siguranta pe sosea. Poate ca unii nu il veti considera un sfat util pentru intretinerea masini, dar fiti atenti ca este important sa folositi numai anvelope de calitate, pentru a avea o stabilitate buna a masini. Stabilitatea reduce riscul unui accident.

4. Daca va doriti ca masina sa arate impecabil nu neglijati sa o spalati regulat si de asemenea ceruiti-o. Aspectul ei se va mentine curat mai mult timp.

Sa revin la schimbul de ulei. Cand faceti schimul de ulei asa cum este indicat de producatorul autovehicului, folositi un ulei de calitate, iar pentru a vedea mai mute detalii intrati aici.

Asadar, o masina indiferent de marca necesita intretinere permanenta.

2 comentarii:

allflorentin spunea...

multumim frumos!

axasport spunea...

Asa o fi! Daca zice specialistul!:)