luni, martie 16, 2015

Targul National al Mierii, 20-22 Martie


Targul National al Mierii are loc in perioada 20-22 Martie. La eveniment si-au anuntat prezenta peste 100 de apicultori din Romania.
Targul se va desfasura pe platforma Apicola de la Băneasa.Presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine spunea, intr-o conferinta de presa, ca anul acesta sunt semnale pozitive pentru apicultura românească în conditiile în care autoritatile au decis, pe de o parte, neimpozitarea mijloacelor utilizate în transportul stupilor, iar pe de alta parte, mierea ar putea fi inclusă pe lista alimentelor cu TVA de 9%.

Tot el,a mai menționat ca crescatorii de albine au primit integral ajutoarele de minimis acordate de catre Ministerul Agriculturii în anul 2014 pentru a compensa o parte din pierderile de productie înregistrate din cauza ploilor, iar proiectul privind Legea Apiculturii a trecut cu sprijinul reprezentantilor Ministerului Agriculturii de Comisa de specialitate din Senat în forma propusă de asociatie.

Apicultorii români au solicitat autoritatilor de mai bine de cinci ani reducerea TVA la miere în vederea diminuării evaziunii fiscale din sector, estimată la 35-40%, dar si pentru cresterea consumului de produsele apicole pe piata interna, în condițiile în care românii consuma printre cele mai scazute cantitati de miere din Europa.

În anul 2014, productia de miere s-a redus la jumatate din cauza secetei înregistrate în vestul tarii si a ploilor excesive din sud, in aceste conditii pretul mierii a urcat cu 15 procente.

sursa: Agerpres.

Un comentariu:

Anonim spunea...

" The set of jacket and pants, along with shirt and tie, conveys seriousness, credibility and formality that some professions require. This means study abroad students should avoid wearing miniskirts, midriff-baring tops or anything that is too revealing. The color of the sock should be aligned with the color of the pants and the shoe. This off the glenohumeral joint detailing can be sensual not to mention daring. Pick your celebrity inspired party dresses, prom dresses and evening dresses from Mc - Berry. 1 Work with your skin tone: Find colors that work for your skin tone.

my web-site ... Black Dress