joi, aprilie 23, 2015

Tot respectul faţă de avocaţi

Cu tot respectul faţă de avocaţii Elenei Udrea şi cu toată rezerva, să zicem, faţă de procurori, o discuţie despre o geantă de o sută de mii de dolari a unui fost ministru membru într-un guvern care a clamat abstinenţa socială nu este exotică. Este necesară. Nu ştim ce relevanţă are geanta de o suta de mii de dolari în dosarul Gala Bute în care a fost trimisă în judecată Elena Udrea. Ştim însă că nişte oameni ar trebui să justifice, la un moment dat, sumele exorbitante pe care şi-au permis să le îngroape în magazine de lux.


Poate că faimoasa geanta n-o fi probă în dosarul Gala Bute. Dar poate că ar putea fi probă într-un alt dosar. Judecând altfel, cam ce venit anual ar trebui să aibă cineva ca să-şi permită asemenea excese? Un milion de euro ar fi puţin. Poate două, poate trei, poate mult mai multe. Udrea va afla în curând dacă pleacă acasă. Are însă de răspuns la multe întrebări cel puţin în faţa opiniei publice dacă nu în faţa judecătorilor. Nu la întrebările pe care şi le pune singură pe Facebook, ci la întrebările pe care se face că nu le aude.

In alta ordine, Liviu Dragnea, va afla pe 6 mai dacă va fi încarcerat în dosarul Referendumul. Procurorii au cerut în instanţă, la ultimul termen, închisoarea cu executare.
Foarte interesant, aflăm cu stupoare că România mai are de plătit 22 de milioane de euro firmei Microsoft pentru contractul care a cutremurat scena politică. Aşadar încă mai avem de dat bani pentru un contract dubios, aranjat de nişte infractori. Pe principiul "unii cu sapa, alţii cu mapa".

Niciun comentariu: