joi, iulie 02, 2015

Compromisurile si dependenta de alti oameni

Pentru a nu fi nevoit sa faci compromisuri, sa nu fii in situatia de a fi dependent de alti oameni sau sa renunti la tine insuti - la nevoile, dorintele si valorile tale este necesar sa cauti sa fii autonom si independent din toate punctele de vedere.
Atunci cand tu renunti la puterea ta personala si esti atras de mirajul unei vieti "usoare" - adica pe bazezi pe altcineva ca sa-ti fie satisfacute nevoile, mai devreme sau mai tarziu te vei trezi in situatia de a fi nevoit sa faci lucruri pe care nu-ti doresti sa le faci (compromisuri), nu vei putea sa-ti autodetermini viata, ci vei fi la cheremul altor persoane.
De exemplu, in aceasta situatie sunt multe persoane care "in numele iubirii" si pentru ca se autoamagesc, isi pun viata in mainile partenerului, devin dependente de acea persoana si cu siguranta poti sa observi care sunt efectele acestei alegeri... compromis continuu, renuntare la sine, frustrare, blazare, nefericire, blocaj, etc.
Oricat de atragatoare ti se pare la un moment dat scenariul in care altcineva are grija de tina si de nevoile tale, nu uita ca vei fi nevoit ca intr-un fel sau altul sa achiti "nota de plata". Nimic nu este gratis pe lumea aceasta, astfel ca ai de ales: fie iti pastrezi autonomia si independenta si depui efortul necesar ca orice s-ar intampla tu sa te bazezi pe fortele tale, fie iti lasi viata in mainile altei persoane si astfel energia si efortul tau vor fi directionate spre a trai in compromis si renuntare de sine.
Alege intelept felul in care iti traiesti viata - bazandu-te pe puterea ta interioara si nu renuntand la ea

Niciun comentariu: