sâmbătă, iulie 04, 2015

Nu poti sa schimbi nimic daca nu accepti situatia ta de acum.

                                  Nu poti sa schimbi nimic daca nu accepti situatia ta de acum.
Politica strutului (adica sa te faci ca nu vezi ceva) nu ajuta pe nimeni ca sa traiasca asa cum isi doreste. Autoiluzionarea, autoamagirea, cosmetizarea realitatii, chiar daca iti aduc o anumita alinare pe moment, pe termen lung iti cauzeaza mai multa suferinta decat daca ai accepta situatia asa cum este ea.

"Sa iei taurul de coarne" inseamna ca infrunti cu ochii deschisi realitatea, o accepti si cauti solutii sa o transformi dupa placul tau.
Nu fugi, nu te ascunde, ci confrunta adevarul. Astfel dobandesti incredere in tine si devii constient de puterea ta interioara.
Pe scurt este vorba despre curaj versus lasitate, ratiune versus iluzie, focalizare pe solutii versus ignorarea realitatii si a consecintelor ei.


Vine un moment in viata cand iti dai seama ca nu mai poti sa folosesti cuvintele daca nu exista si un continut in spatele lor, ca orice spui fara sa simti cu adevarat este de fapt o minciuna pe care ti-o spui tie insuti in primul rand, cand te saturi de propria-ti ipocrizie, autoamagire si falsitate... iar atunci, si doar atunci, este momentul in care incepi sa traiesti cu adevarat!

Un comentariu:

Roxana Stancu spunea...

Asa este