joi, august 13, 2015

Locuri de munca si afaceri, in Romania

                                                     Amica mea si videochatul

Imi spunea una dintre amica mea ca nu intelege de ce in Romania nu sunt locuri de munca? S-a gandit ca atunci cand va termina facultatea, ar fi potrivit sa-si deschide o firma proprie, care sa presteze activitati de videochat. Fiind foarte multa forta de munca disponibila, pe piata muncii, imi spunea ca cheltuielile cu angajatii ar fi mult mai mici in Romania decat oriunde in Europa.

Eu, incercam sa-i explic ca ii trebuie bani ca sa puna pe picioare propria ei afacere. Cum banii sunt de fapt o problema multi afaceristi nu ii mai au, nici viitori antreprenori nu prea au sanse sa ii obtina…Bancile fiind foarte prudente dupa criza economica pe care am traversat-o si noi…si, din care cu greu ne revenim.
Ea, mi-a spus, surprinzator pentru mine ca are un job bine platit si, ca isi strange bani pentru a-si porni propria afacere. Lucreaza la Studio20.ro  ( intra aici pentru a vedea un videoclip de prezentare) de unde spunea ea ca castiga foarte bine.
Desigur ca am ramas surprins…exista locuri de munca bine platite si in Romania. Si, nu am de ce sa nu o cred. Imi este amica de foarte multi ani. Asadar, ne cunoastem si nu ar avea de ce sa se laude. Nu ar avea pentru ce.
Acum, despre videochat eu am mai scris si cu siguranta voi mai scrie, pe acest blog. Nu sunt nici PRO si, nici CONTRA …
Personal consider o meserie ca oricare alta. Cu contract de munca legal, cu plata asigurarilor de sanatate. Si, daca exista cere trebuie sa existe si oferta.
In definitiv sunt bani obtinuti pe cai legale! Nimeni nu le baga mana in buzunar “consumatorilor”, dar alta era ideea. Exista locuri de munca si, in vremuri mai dificile. Vremuri pe care le strabate societatea romaneasca. Depinde de fiecare din noi ce vrem sa facem…sa stam cu mana intinsa, sa ne dea cineva sau sa cautam solutii, e adevarat pe termen scurt precum amica mea…Dar ea are un obiectiv, acela de a-si incepe propria afacere.
Daca va reusi, voi vedea…dar, ea incearca si chiar am incurajat-o in sensul asta!Niciun comentariu: