vineri, august 14, 2015

Sa te pui pe tine pe primul loc in viata ta nu este o dovada de egoism, ci de intelepciune.

           
Am trecut si eu, ca si alti multi oameni, prin astfel de situatii si am invatat din toate experientele si greselile pe care le-am facut atat eu, cat si oamenii cu care am onoarea sa lucrez.


"Sa te pui pe tine pe primul loc in viata ta nu este o dovada de egoism, ci de intelepciune.


Prea multi oameni cred ca daca traiesc facandu-le altora pe plac le va fi bine, insa ceea ce se intampla, de fapt, este ca se indeparteaza din ce in ce mai mult de ei insisi si de propria lor fericire.

Altii iti spun cum sa traiesti, ce este bine sa faci, cum sa gandesti, ce au ei nevoie de la tine ca sa le fie lor bine, si tu dai si le dai... pana nu mai ramane nimic din tine si din energia ta. In acest punct, ei isi pierd respectul pentru tine, iar tu devii deprimat si pustiit. Poate ca ti se va parea normal sa ceri si tu o compensare pentru tot ceea ce ai daruit, insa este posibil sa te lovesti de refuzuri, justificari sau scuze din partea celor pe care i-ai ajutat. Si atunci, iti pierzi si increderea in oameni, gandindu-te ca toate compromisurile si sacrificiile tale au fost in zadar.
Ca sa nu ajungi in acest scenariu, cel mai important lucru este sa te pui pe tine pe primul plan in viata ta. Urmeaza-ti visele si fa din ele o prioritate. Iubeste-te si respecta-te suficient de mult incat sa alegi intotdeauna ceea ce este mai bine pentru tine. Astfel, vei vedea ca si cei din jurul tau te vor respecta.
Si cum ramane cu ceilalti?
Atunci cand ai grija de tine, de nevoile si de visele tale, vei fi un om implinit si fericit si le vei darui celorlalti din prea-plinul tau, neconditionat si fara sa te astepti la nimic in schimb. Astfel, vei avea relatii armonioase si frumoase, care se bazeaza pe un schimb de valori si nu pe compromisuri, sacrificii, manipulare sau santaj emotional.
Alege-te pe tine intotdeauna in viata ta. Sunt foarte putini oameni pe care te poti baza 100% in aceasta viata si este obligatoriu ca tu sa fii primul si cel mai important dintre ei!"

Sursa: Ursula Yvonne Sandner

Niciun comentariu: