marți, octombrie 13, 2015

Hotelul Fields

Deschise usa, hotelului. Primul lucru pe care-l vazu, a fost fereastra prin care se vedea stanca. Stanca aceea enigmatica ce a aparut…, de fapt, nimeni nu stie cum, de unde si cand a aparut.S-au trezit intr-o dimineata cu ea in mijlocul campiei. Si de atunci, cativa preoti au speculat momentul si oficiau slujbe de slava pentru “minunea din campie”.Si curios lucru, toate slujbele tinute in fata acestei Stanci erau tinute dimineata, la rasaritul soarelui si durau fix o jumatate de ora, dupa care se intampla minunea, Stanca prindea viata.10 minute, stia precis acest lucru. Calculase timp de trei saptamani la rand aceasta miscare, care se manifesta ca un tremur insotit de un ciudat zgomot ce aducea a huruit, acoperit de incantatiile multimii cazute in genunchi agitandu-si bratele in aer.

Cand totul se sfarsea, multimea se ridica in picioare strigand: “minuneeee!”, dupa care plecau dar niciodata nu intorceau spatele.

Restul camerei nu mai conta; un pat , doua fotolii ce incadrau o masuta pe care se afla un televizor cu video, telecomanda, trei videocasete, doua casete audio, laptop-ul, telefonul mobil si tava cu doua pahare pline de praf nelipsite din nici o camera de hotel, un dulap si o comoda cu oglinda pe care erau lipite tot felul de biletele si de poze. In fata geamului, pe un trepied, se afla camera video, cu ajutorul careia urmarea si studia tot ce se-ntampla cu Stanca.
Trei saptamani la rand a studiat din aceasta camera fenomenul.Noaptea, dormea cu intrerupere din trei in trei ore pentru a schimba caseta in video, iar apoi dupa un mic dejun frugal se apuca sa vizioneze casetele inregistrate peste noapte.Cu ajutorul laptop-ului putea sa-si dea seama de cea mai mica miscare si de orice zgomot ar fi aparut, dar pana acum nu s-a intamplat nimic.

Niciun comentariu: