joi, noiembrie 12, 2015

Croazierele pe Dunare

Observ ca incep sa devina tot mai populare croazierele pe Dunare. Imi dau seama de ce… Practic costurile sunt destul de mici, mult mai mici ca una pe Mediterana de exemplu. Tot mai multe vapoare de croaziera acosteaza in portul Drobeta, de croaziera bineintels. Majoritatea sunt nemtesti si au dimensiuni cel putin impresionante. Nemtii ajunsi la pensie au bani de orice si toata lumea se intreaba cum e posibil? Mai si aud cretini care exclama “pai da, uite ce bani au nemtii”… Ca si cum ar fii deja vinovati ca au bani si cel care exclama asta nu…


Romania, o tara atat de frumoasa, stricata iremediabil de proprii cetateni care sunt destul de incuiati la minte. Pai ce vina sa aiba neamtul ca are o pensie decenta si nu traieste din 500 de lei pe luna cum traiesc multi pensionari de-ai nostrii? Ei au avut curajul sa isi ceara drepturile si sa protesteze atunci cand ceva nu le-a convenit. Noi ne multumim sa facem galagie pe la colturi si sa injuram neamtul pensionar care coboara de pe vasul de croaziera la Giurgiu sau Calarasi. Ce poti sa ii ceri romanului daca atata il duce mintea?

Ar trebui sa ne cerem si noi drepturile, sa sarim si noi la gatul celui care ne promite dar apoi uita. Suntem folositi si mintiti o data la 4 ani de toata lumea si din pacate nu avem curaj sa intervenim. Toata lumea vrea sa traiasca bine dar nu vrea sa faca nimic pentru acest lucru. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa iei atitudine si sa nu te lasi calcat in picioare. Cand cineva iti promite si nu se tine de cuvant, iei atitudine… Mai avem muuuuuult de invatat in aceasta privinta.


Niciun comentariu: