marți, iunie 07, 2016

Xavier Pascual, noul antrenor al echipei de handbal

Antrenorul principal al formației FC Barcelona, Xavier Pascual , a semnat cu FRH un contract valabil pe o perioadă de patru ani. Principalul obiectiv al lui Xavier Pascual este calificarea la Jocurile Olimpice din 2020 (Tokyo).
Ultimul antrenor care a condus România la un turneu final a fost Aihan Omer, care în urmă cu o lună și-a dat demisia de la echipa națională masculină de handbal. Imediat după semnarea contractului dintre cele două părți, Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal, a declarat:

”Sunt încântat să anunț începerea parteneriatului între F.R.H. și Xavier Pascual Fuertes. Acesta va fi antrenorul Echipei Naționale Masculine de Handbal în următorul ciclu Olimpic, rămânând în continuare antrenorul echipei de Handbal F.C. Barcelona. Consider că asocierea dintre F.C. Barcelona și Handbalul Românesc este de bun augur și garantează seriozitatea și profesionismul acestui proiect. Dorința noastră este ca „Pasqui”, împreună cu o echipă de antrenori români, să elaboreze o strategie de dezvoltare unitară a Handbalului Masculin. Bine ai venit, Pasqui și Hai România!”
Xavier Pascual va rămâne în continuare și antrenorul echipei FC Barcelona, formație cu care a câștigat de două ori Liga Campionilor.

Niciun comentariu: