vineri, octombrie 14, 2016

Este foarte important sa stii clar ce vrei.

Puterea prioritatilor. Puterea comunitatii. Puterea constantei. Puterea prioritatilor
Este foarte important sa stii clar ce vrei.
De aceea, un sfat care a dainuit peste milenii a fost: ”Omule, cunoaste-te pe tine insuti.”
Fara a stii ce e important pentru tine, fara a stii ce te face fericit si ce nu, fara a avea discernamant si a stii care iti sunt punctele forte si cele slabe, fara a stii care iti sunt talentele si la ce esti anti-talent, viata ta va parea o lupta cu nisipurile miscatoare.

Din fericire, exista teste, intrebari, educatie care te ajuta in orice moment sa te cunosti pe tine mai bine.
Odata ce stii cine esti si ce vrei, iti poti canaliza energia in directia aleasa de tine iar viata ta se poate re-energiza cu sens si scop si poate chiar vocatie.
Puterea comunitatii
Cand am vazut filmul ”Fat, sick and nearly dead”, am inteles cu adevarat puterea comunitatii in schimbarile pe care vrem sa le facem.
Daca la un moment dat suntem singuri si chiar avem o armata de oameni care ne descurajeaza, odata ce stim cine suntem si ce vrem, avem sansa sa descoperim propriul nostru trib, de oameni cu valori asemanatoare, care vor vedea in noi frati si surori, care ne vor incuraja si sprijini si vor deveni noua noastra familie, aleasa constient si nu doar biologic.
Pentru foarte multi oameni, a avea pe cineva in momentele mai putin bune, cineva care sa ii tina de mana, sa ii consoleze, sa ii incurajeze cu blandete, a facut diferenta dintre a se ridica si a continua cu forte inzecite sau a ramane la pamant intr-o depresie fara de sfarsit.
Puterea constantei
A fi constant e de 100 de ori mai important decat a fi genial.
Orice vis si obiectiv se atinge facand cate un pas odata, daca se poate zilnic.
Un pas nu foarte mare ca sa nu ne epuizeze insa nici atat de mic incat sa nu conteze.
Fiecare om isi descopera ritmul si marimea pasului zilnic insa odata descoperite, nimic nu poate opri acest om sa atinga obiective si visuri.
Problema oamenilor este ca din cauza unei nevoi de recompensa imediata nu suntem impresionati de pasi mici si zilnici care duc la rezultate mari ci vrem sa facem un pas urias si sa obtinem ce vrem AZI.
Si cum nimic important nu se obtine de pe o zi pe alta, oamenii raman cu frustrari si lipsa de incredere pentru ca nu au obtinut rezultate.
De aceea, puterea constantei, atat de des ignorata, este marele secret ce e evident si sub nasul nostru.
Copilul mic cand invata sa mearga, face efortul de a se ridica zilnic.
Copilul mic are mai multa inteligenta emotionala decat multi adulti.
Si asta ne readuce in discutie problema schimbarii si a rezultatelor

Niciun comentariu: