joi, februarie 04, 2016

Agentia de turism IKA Turism

Obiective turistice din Europa cu IKA Turism

Azi, incerc sa visez sau mai bine spus incerc sa fac o lista cu locuri frumoase din Europa pe care imi doresc ca intr-o perioada relativa scurta sa pot sa le vizitez. Suntem la un colt de Paste si minivacanta de 1 Mai si poate unii dintre dumneavoastra nu v-ati hotarit inca unde veti merge sa va odihniti. Sa va reincarcati bateriile pentru o noua etapa din viata fiecaruia.


Asadar, unele din locurile pe care doresc eu sa le vizitez va vor face si voua cu ochiul. In primul rand imi doresc sa vizitez capitala Portugaliei, Lisabona. Un loc foarte frumos cu multe obiective turistice, iar daca mai pun la socoteala clima blanda din aceasta zona, rezulta o destinatie perfecta indiferent de anotimp. Printre obiectivele turistice pe care imi doresc sa le vizitez ar fi: Turnul Belem, Manastirea Jeronimos, Piata Comertului sau Oceanariul din Lisabona. De asemenea, imi dorees sa merg pe malul râului Tejo (Tagus), care se varsa direct în Oceanul Atlantic. Sa va mai spun ca inima capitalei este „Baixa” sau “Orașul de Jos”, o zona unde se afla si Castelul São Jorge, dar si Catedrala Santa Maria Maior. Cel mai vechi cartier din Lisabona este Alfama, in aproapiere de râul amintit mai sus: Tejo.

Agentia de turism IKA Turism

Un al doilea obiectiv turistic pe care imi doresc sa-l vizitez este: Barcelona. Barcelona- capitala Cataloniei, situta pe coasta Mediteranei, este un oras cu multe obiective turistice. Fiind al doilea oras, al Spaniei dupa Madrid, in Barcelona traiesc aproximativ 3 milioane de locuitori. In Barcelona exista o oportunitate unica de a ne plimba printre ramasitele romane inspre cetatea medievala, dar si spre partea moderna a orasului in care se gasesc bulevardele largi si intersectiile generoase, amplasate intr-un mod unic. Centrul istoric al Barcelonei este aproape plat, în timp ce partea moderna a orasului se gaseste spre dealurile din imprejurimi, avand strazi ce urca si aduc aminte de orasul american San Francisco. Un loc cu importanta este Les Rambles, ce cuprinde o serie de bulevarde care au ca punct de plecare centrul orasului spre apa si este plin de oameni pana noaptea tarziu. Aici se intalnesc: vanzatori de pasari, florari, restaurante, cafenele Mergand pe jos de sus sau in jos pe Les Rambles se poate vedea prestigioasa opera El Liceu, de asemenea piata La Boqueria si Piața Plaça Reial, cu palmieri si celebrele arcuri. Pe Les Rambla se ajunge in portul vechi, unde este amplasat statuia lui Cristofor Columb cu fata spre mare. De asemenea in apropiere este amplasat si Museu Marítim (Muzeul Maritim) unde veti descoperi istoria din Marea Mediterana. Muzeului se afla in cladirea fostului santier naval, unde se construiau vasele ce navigau pe Mediterana. In acelast muzeu se afla si cel mai mare Acvariu din Mediterana. Cinci obiective care trebuiesc vazute daca ajungeti in Barcelona: – Sagrada Familia – Casa Batllo – Stadionul Camp Nou unde isi desfasoara meciurile de acasa celebra echipa de fotbal: FC Barcelona – Ciutat Vella (Vechiul Oras) – Palatul Muzicii Catalane poza Barcelona! Al treilea loc este Parisul; cunoscut ca si orasul iubirii. Dorsc ca alaturi de jumatatea mea sa merg intr-o vacanta de neuitat in Paris si sa vizitam impreuna: Arcul de Triumf, Muzeul Luvru, Turnul Eiffel, Podurile ce traverseaza Sena si Catedrala Notre-Dame. De asemenea vreau sa gust celebrele vinuri frantuzesti la unul din celebrele restaurante din centrul Parisului. Acestea sunt locurile pe care imi doresc sa le vizitez in perioada urmatoare.

Daca si dumneavoastra v-ati planificat o vacanta in perioada urmatoare va invit aici: www.ikaturism.ro sa vedeti si sa citi despre locuri frumoase pe care le puteti vizita cu ajutorul agentiei IKA Turism. Cea mai importanta agentie de turism din Romania.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Romania are un patrimoniu cultural-istoric si etnofolcloric de mare valoare si atractivitate turistica neexploatat!

bazarnews spunea...

Spania este leaganul turismului international, parerea mea!