marți, martie 22, 2016

Relatii toxice sau disfunctionale

Poverile pe care le purtam in spate, sub forma de relatii toxice sau disfunctionale, compromisurile de toate felurile, situatiile pe care le acceptam impotriva vointei noastre, incapatanarea de a ne agata de oameni, joburi, conjucturi nocive pentru psihicul nostru s.a.m.d., ne distrug sanatatea si ne intuneca existenta.
De-a lungul anilor, lucrand cu clientii mei, am vazut de nenumarate ori acelasi scenariu care se repeta: oameni care apeleaza la ajutor deoarece sunt tristi, suparati, apasati de probleme, au anxietate, atacuri de panica, depresie sau alte tulburari cauzate de gandirea lor si de stilul lor de viata. Par imbatraniti, le lipseste forta vitala si bucuria de a trai, sunt framantati de problemele pe care le au si se invart zi de zi in acelasi cerc vicios.

In momentul in care imbratiseaza schimbarea, fie ca este vorba de o modificare la nivel de gandire, fie ca este necesar sa-si schimbe conjunctura in care traiesc - adica sa renunte la relatiile toxice, joburile sau alte situatii care le consuma energia inutil si ii imbolnavesc, se produce ceva ce poate fi asemuit unui miracol: intineresc, isi regasesc bucuria de a trai, tulburarile psihice si fizice dispar, incep sa isi faca planuri si isi construiesc o viata in care se simt bine.
Ceea ce vreau sa-ti transmit prin aceasta postare este faptul ca, in orice situatie te-ai afla in acest moment, oricat de lipsita de bucurie ti se pare viata ta, ai cu siguranta in interiorul tau toate resursele ca sa faci schimbarea. Este doar o chestiune de poate cateva luni, de un proces de tranzitie intre situatia ta actuala si viata visurilor tale.
Nu trebuie sa accepti compromisul in care traiesti si nici sa renunti la speranta. Tot ceea ce ai de facut este sa cauti solutiile, sa fii dispus sa renunti la tot ceea ce nu-ti mai foloseste sau te trage in jos si sa ai incredere, in tine insuti si in viata, ca poti sa fii si sa ai ceea ce visezi.
Meriti sa fii fericit!

Niciun comentariu: