luni, august 24, 2015

Artroza si la 40 de ani! „Boala articulatiilor”

COMUNICAT DE PRESA – Artroza si la 40 de ani! „Boala articulatiilor” ia amploare in randul tinerilor. Afla cum sa eviti de la dr. Vlad Predescu!

Imbatranirea organismului aduce cu ea si durerile articulare. Genunchii nu mai au aceeasi mobilitate ca in tinerete, mai ales daca din stilul de viata au lipsit exercitiile fizice. Dar ce te faci cand incheieturile incep sa „scartaie” de la 40 de ani? E posibil sa ai artroza, afectiune tipica persoanelor varstnice, dar care apare tot mai des si in randul tinerilor. Pe termen lung, boala duce la distrugerea cartilajelor si la instabilitatea picioarelor pacientilor. Cum se trateaza, dar mai ales cum o putem evita aflam din interviul realizat de Gabriel Tudor cu doctorul Vlad Predescu, seful Sectiei Ortopedie si Traumatologie a Spitalului Euroclinic – Regina Maria.

Gabriel Tudor (Asociatia „Salveaza o inima”): In contextul schimbarilor repetate de vreme din ultimii ani, care apar la intervale tot mai mici, multi oameni au ajuns sa stie cu exactitate cand va fi urat afara, din cauza durerilor de articulatii, in special a celor de genunchi. Dincolo de abilitatea de a prognoza vremea se ascunde totusi o problema de sanatate. Despre ce este vorba?

Dr. Vlad Predescu: Intr-adevar, este o problema de sanatate. Afectiunea este cunoscuta sub numele de meteosensibilitate si in general este specifica pacientilor care au artroza sau diverse afectari ale articulatiilor. Ne putem gandi la pacienti care au suferit diverse traumatisme la nivelul genunchiului si uneori al soldului sau pacienti care au avut diverse interventii chirurgicale – fie sunt purtatori ai unui implant metalic, fie acesta a fost scos dar tot au o sensibilitate.

Niciun comentariu: